31 Mayıs 2010 Pazartesi

Hızlı Gonzalita İş Başında

Kahve yaptım bir kere daha canım sigara istedi.Ve ben bir kere daha içmedim.1.5 aydır da içmiyorum ama çok canım çekiyor.Paket almıyorum sigara içen arkadaşlarım hep erkek olduğundan dersanede çıkıpta dışarda bi duvarın dibinde sigara içmek çirkin geliyor.Belki saçmadır ama bana göre öyle.
Bazen ciğerlerim duman dolsun istiyorum.Öyle bir nefes çekeyim ki sigaramdan buram buram dolsun içime,her hücreme..Sonra bikere daha ..Yaşayarak ama sanki böyle her duyunla hissederek.Demiştim ya işte benimki keyif içiciliği ciddi ciddi keyif alıyorum uzun süre aralıklarla içtiğimde.1 tanede gayet kesiyor.Ama çok sık içtiğimde olmuyor bu keyif böylesi daha iyi zaten.

Birde bu kahvenin içine nane şekerli sticks erittim.Nane şuruplu gibi oldu kahvem.Şiddetle denemenizi tavsiye ederim.Nane ferahlığı geliyor içtikçe herkes çok beğendi.

Dün limonata yaptım.İtalyanlardan öğrenmiştim.2 kiloya yakın limon sıktım.Parmaklarım uyuştu ve ben onlara acıdım kendime değil.Ama bu limonata farklı.Şekeri az suyla ocakta eritip üstüne limon suyunu döküyorsun sonra bir kaba koyup buzluğa atıyorsun şeker olduğu için donmuyor kar gibi duruyor.Sonra bir kaşık bardağa koyuyorsun soğuk du döküyorsun üstüne karıştır ve mis gibi limonata.İçine nane yaprağı atınca ayrıca lezzetli oluyor buda bir tavsiye tabi.Mesela yazın bize gelenler su yerine buz gibi bir limonata içerler ferah ferah .

Bugün saçlarımı kestireceğim.Yine uzun olacak tabiki kısaltmayacağım ama sağlıklı gözüksün kırıklar gitsin bi uçlar düzleşsin güzel olsun diye.Rutin olanı yapacağım yani.Aslında böyle bir düşünce yoktu ama yarın annemin yıl sonu gösterisi var yani annemin öğrencilerinin .Ee bende izlemeye gideceğim dedim bari böyle olsun.Ama sahne arkası hazırlıklarına bayılıyorum.Onları giydirmeyi çok seviyorum o yüzden gösteriden 2 saat erken gidip onlarla ilgileneceğim ondan öncede dersaneye gitmem lazım dersim var ! Koştur doğa koştur her zaman ki gibi. Birde slayt hazırladım az önce,gösteri başlamadan projeksiyondan izletilecek.Fon müziği olarak Michael Jackson-Man in the Mirror ve Queem-We are the champions'u kullandık.Çok şeker oldu.

Yoğun bir hafta beni bekliyor.Ezberlemem gereken milyon tanede şey var ayrıca...24 saat az geliyor bana bazen inanın.Herkese mutlu haftalar :)


*Face'te orda burda şurda İsrail'e tepki göstermek için Hitler'in sözlerini yazan, profiline fotoğrafını koyan arkadaşlarıma selam ederim, afferin canlarıma. Hitler çok farklı, aynı b.kun laciverti. Sizde çok duyarlısınız, ufkunuz çok geniş. Helal valla.

30 Mayıs 2010 Pazar

YalanDolanFalan

Birine yalan söylemek zorunda kalınca miğdem bulanmaya başlıyor.Tıkanıyorum,kıvranıyorum.Yalan söylemek zorunda olmak.Kırmamak,üzmemek için.Yapılası birşey olmayınca en son çare budur.Çünkü gerçekleri duyduğunda kırılır insanlar.Üstü kapalı bahaneler her zaman yumuşak gelir.Farkında olsada gerçeği inanmak istemez böylesi her zaman iyidir onun için.Ve bunu başka türlüde ifade edebilirim.Buzlu suyun boğazımı kesmesi gibi sanki anlık hoşnutsuzluktur.Çaresizliğin en küçük birimidir.İçinizde kötülük yoktur yalan söylerken aksine iyilik doludur.Karşındakinin canını yakmamak için söylenen çirkin kelimelerdir.Seni çirkinleştirir.Huzursuz,hoyrat yapar.Miğde bulandırır.Kusamassın.Kussan rahatlayacaksın ama dedim ya asla yapamassın.Ne öyle ne böyledir.Ama asla savunması yoktur su yüzüne çıkınca.Yalan yalandır işte pembesi beyazı siyahı diye ayrım yoktur.En kötü gerçekten daha kötüdür.Ve ben böyle zamanlarda ruhumun bedenime sığmadığını düşünürüm.Sanki kurtulmaya çalışır gibi.Sanki ben benden utanıyormuş gibi.Asla yalan söylemem diyecek kadar dobra biri olamadım hiç bir zaman.Mesela biri benimle buluşmak istediğinde hayır ben seninle buluşmak istemiyorum çünkü... diyen cümleler kuramadım.Kuramamda çıkmaz ki ağzımdan.Elim bile yazamaz.Yapamam işte bunun adı ne bilmiyorum.İyi mi kötü mü bilmiyorum.Ama yapmaya devam etmek istemiyorum.Ne olur bu huzursuzluğun sonu onu hiç bilmiyorum.Evet bu kırk yılda bir başıma gelen birşey ama ben bu durumdan fena halde rahatsız oluyorum.Ve en kötüsüde bu bahaneler geçici.2 gün sonra tekrarlıyor.Hadi bakalım başka bahaneye.Lütfen ısrar etme artık içimi oku lütfen.İstemiyorum arkadaşım .. Çünkü benim sendeki sıfatım arkadaş değil.Aynı şey değil.Sen benim canım arkadaşımsın.Bu kadar.Belirsizliklerinle yorma beni..Sıkılıyorum gerçekten rahat olamıyorum.OOoof.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Şimmmmdi


Mesela şuan ;
Sırt çantamı alıp
içine sadece olmazsa olmaz şeyleri koyup
hadi birde bikini koyup
ıssız bi koyda küçücük bi evde
(ev olmasada olur sahil var kalınası biyer gerçi üşürüm aman neyse)
konuşmadanda anlaşabileceğim ama hep konuşmak isteyeceğim biriyle
tamamen iletişimsiz(telefon,internet vb. şeyler yok)
biraz olsun zaman geçirmek isterdim.
Dinle-nmek isterdim..
Peki yorgunmuyum ?
Hayır ama susmak gerek bazen :
Düş-ün-mek,
Düş-ün-dürmek gerek.
Hhıhı sadece kuru-yorum ;)

23 Mayıs 2010 Pazar

güzel anılar serisi no 1

2008 yazıydı. Annem,damla(anasınıfından beri arkadaşım),ben,ve onun annesi bi ev kiralamıştık 15günlüğüne tatil yapacağız.Tabi biz bu tatilin çok eğlenceli geçeciğini biliyordukta bu kadar olay yaşayacağımızı bilmiyorduk.Bitanesini anlatmak istiyorum hem anlatırken yaşıyorum :D

Daha 18 olmamıştık tabi o yaz barlara giremiyorduk yani yasaktı.Ama denedik gördükki girilebiliyormuş sormadılar hiçbirşey.Niyetimiz bişeyler içmekti müzikte güzeldi 5 gündür akşam sahilde oturmaktan sıkılmıştık çünkü. Girdik oturduk böyle içiyoruz zaman geçti falan filan derkeeeen bar doldu. Yan masadakiler gelip tanışmak istiyoruz dediler yok dedik istemedik.Dj var bitane oda Damlayı kesiyo 9parçaya böldü resmen Damlada diyoki bana doğaaaa dj tatlı çocukmuş.Dedim merak etme birazdan gelir sende böyle bakmaya devam edersen.Bitanede garson var Efe bizden küçüktü onunla tanışıyoduk plajdan falan filan.Efe geldi Damlaya dedi dj varya adı barış seni çok beğenmiş tanışmak istiyomuş.Ama çocuk kabinde birazda karanlık olduğundan göremiyoruz pek.Neyse zaman geçti yine çocuk geldi yanımıza ben bakıyorum diyorum allah allah bunumu beğendi damla??? :O Sonradan öğreniyoruz ki 2 dj varmış.Güzel olan çocukla bakışıyomuş damla sıra barıştaymış bizim damla şapşalıda ayırt edememiş :D :D :D :D Gülmekten içim dışıma çıkmıştı :D

Yan masadakiler hala bişibişibişiler söleyip duruyolar.Barışta dedi rahatsızmı ediyorlar evet dedik biz ama kavga çıkcağını biliyoruz.Bir kavga çıktı ! of aman allahım :D Gömlekler yırtıldı birinin dudağı patladı falan filan.Onlarda ayrı salak ya :D Biz o arada çıktık bardan ara sokaklara daldık allahım hem gülüyoruz hem koşar adım gidiyoruz. Girdik bi koya sakin biyerdi attık kendimizi kumlara sigara içtik,doğaa bizi bulurlarsa biteriz kızımbak ben sana söliyim diyip durdu damlam ama bişey olmadı tabi :) sonra etraf sakinleşince eve döndük saat 4 olmuş.Zaten her gece eve girerken parfüm banyosu yapıyorduk sigara kokusu varsa gitsin diye! Sabahta plajda bizi tanımasınlar diye şapka+gözlük şemsiyelerin altından yürümece :D Ne eğlenceydi ya Efe'de sizi bulmasınlar bence diyip durunca :))))) Ondan sonraki günler biraz daha tedbirli davranmak zorunda kalsakta güzeldi.. Damlam >
(Anneler bunu duysa fena şeyler olurdu izmire kesin dönüş! =D evet ama herşeyi bilmelerine gerek yok değil mi ama hihihihihi) İlk ve son gidişimiz oldu oraya geçen yazda başka biyere gitmiştik 2 günlüğüne ama orası huzur evi gibi yerdi :)


Hayat bizi bekletme

Mutluyum ben ya valla mutluyum. Canımı sıkmam çok saçma.Muhteşem bir anneye sahibim.Muhteşem bir abiye sahibim. Bana değer veren çok güzel arkadaşlarım var.Beni çok seven insanlar var.Bunların hepsini unutup neden saçma sapan şeylere takılıyorum ki ben ? Bunları aklıma getirip yaşadığımı hissetmeliyim bence.Hep mutlu olunmaz evet ama çoğunlukla mutlu olunmalı.Tamam mı doğa mutlu. Diğerleri umrumda olmasın.Yani böyle demekle bi anda unutulmuyor halıdaki pislikler gibi silkeleyince gitmiyorlar malesef tozlar gibi üfleyince kaybolmuyorlar yapışmışlar üstüme bir kere kazısanda parazit olduklarından yokk gitmiyorlar bilmiyorum belkide benmi yanlış yöntem uyguluyorum virütik bi hastalığa antibiyotik verip hiç biyeri iyileştirmeyip diğer yerleri bozuyormuyum bilmiyorum.Ama çabalıyorum ya gerçekten.Sağlıklı ve mutlu olmaktan önemli hiç bir şey yok ! hayır var diyen varsa beri gelsin ben ona bir güzel anlatayım.Neyse ki ben bunlarla yaşamaya alıştım.Hissetmiyorum artık ya iyice duvar oldum onlara karşı özelliklede O'na karşı.


Şimdi Sezgin Abim hapise gircekti ya hani bi çıkar yol bulunmuş davacının imza vermesi gerekiyor.Onunla uğraşıyorlar çocuk inatçı ama haklıda o yandan.İnş. imza verirde en azından düğün yapılır.Çünkü bütün borçları düğündeki takılara bağlamışlar.Neyse Sezgin abimin kuzeni var Tuğba abla oturuyoruz hep beraber.Cicimi teselli ediyor."Ölümden öte bişey yok ki teyzecim bak ben evlendim yanımda babam yoktu gittik mezara ağladık ağladık geldik çünkü yaçak bişey yok." O an bende düşündüm benimkinin bi mezarı bile yok ben kime nereye ağlasam diye içime bişey oturdu sonra acaba evlenirsem falan eksikliğini hissedermiyim ? Demekki hissediliyormuş.Yaşıyor diye şükretmiyorum. Ne ölüsüne ne dirisine diyorum.Annem kızıyor böyle diyince ben onun her hücresine kin duyuyorken bana kızıyor annemide anlıyorum yinede. Ama Abim hiç bişey demiyor oda öyle düşünüyor çünkü beni anlayabiliyor.Baban yoksa Abin var diyor doğru..Canım benim ya çok düşkünüm ona ben iyiki var.Çok özledim abimi yaaaa bühühühühü:((
Ama işte tüm herşeye rağmen mutluyum ben valla bak.Öylede olur bundan sonra umarım.Üniversite olsunda bi tanrım lütfeeeeen ama oda İzmirde olacak çünkü annemi yalnız bırakamam karar verdim.Maddi manevi çok zorlar bizi.Seneye bu zaman neler değişecek çok merak ediyorum.Her zaman dediğim gibi sağlımız yerinde olsunda ! :)

O zaman hadi mutlu olalımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)))))))))))))))

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Pain Of Salvation / Undertow


Şuralardan birinde olsak fena olmazdı sanırım..
Ne ! Sanırım mı ?
...
(derin bir iç çekiş)

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Doğadan nağmeler

*Dans etmek istiyorum.Çok özledim.Tango,Salsa,Bachata.

*Sözel dersleri çalışmak çok zevkli..Kimsenin sevmediği edebiyata,tarihe ben birşeyler öğreniyorum diye bayılıyorum .

*Bu hafta hava serinledi tamda benim yazlıklarımı çıkardığum günün ertesi -_-

*Abimi çok özledim ama bugün konuştuk sesli görüntülü iyi oldu bu çok özledim ya burnumda tütüyor ooofff alıp başımı Kıbrıs'a gidesim var.

*Denize karşı kahve içesim de var hoş bir sohbetle.Birinin hadi gidelim demesi lazım ama olmaz böyle.

*Gümüş takmayı çok seviyorum bugünde bir kolye birde yüzük aldı annem bana, yüzük takmayı daha çok seviyorum,oniks seviyorum taş olarakta.
*Her gördüğüm çocuğu sevmek zorundaymışım gibi davranıyorum.Ama valla içimden geliyor çok masum ve sevimliler :) Hele konuşmalarına bayılıyorum

*Sarma sarmıştık evde pişer Serkan Hoca'ma düşer hesabı onada götürdüm hepberaber yedik bayram etti dersanedeki matematik bölümü.Sarma bu lütfeen :)))

*Bu ara Pain Of Salvation grubuna fena taktım Oğuz Marangoz'un önermesiyle ,burdanda tekrar teşekkür ederim. Herkese şiddetle tavsiye ederim :)))

*Parfüm/deodorant herkese şart !

*Ey kızlar saçlarınız ne kadar yapılı olursa olsun(fön,maşa vb) yağlı kafayla çok iticisiniz.Valla bak.

*Polislik sınavlarına başvurmadım herkes çok ısrar etsede.Ben polis olmak is-te-mi-yo-rum. Bana göre değil.

*Bugün patates püresi yaptım pek güzel oldu fotoğraf çekmeyi unuttum bitince aklıma geldi yaa :/

*Bitti bu kadar.

18 Mayıs 2010 Salı

Nazım'dan

Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye,işte ben onlardan değilim,ben sensizde yaşarım; ama seninle daha bir başka yaşarım!

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Yitip/gidenler

Kolay kolay hayatımdan birilerini çıkarmam ben çıkaramam..Çok kızarsam çok öfkelenirsem bile geçer.. Ama kırıldığımda geçmiyor sanırım.En kötü huyumda bu hayatımdan çıkardıklarımı özlüyorum kahretsin. Hemde nasıl özlüyorum anlatamam.Lisedeki arkadaş grubumun hiç birisiyle görüşmüyorum.10 kişi ya dile kolay 10 ! Onlardan bazıları birbirleriyle görüşüyor . Ama bunun böyle olmasında benim hatam yok eminim.Çok uğraştım çünkü görüşülsün diye.Birkere bize kahvaltıya çağırdım hepsini.Bir kere Küçük Park'a topladım. Yok yok yok. Doğa nasılsın diyen eden yok. Abim askere gitti allah kavuştursun diyen yok.Hastanelerde süründüm geçmiş olsun diyen yok.Koskoca sınav stresi üzerimde iyimisin diyen yok. Ama sınavdan çıkınca nasıl geçti kaç puan alırsın kazanabilcek gibimisin diyen çok ? Fesatlığın daniskası bu yaptıkları çok çirkin çok.Sevgili bulup onunla günlerce buluşulup saatlerce mesajlaşılıp arada hani kazara doğaya mesaj atan yok.En yakın arkadaşım karşı apartmanımda oturuyor.Milyonkere gittim milyonkere şey yaptım üniversiteye başladı aman kopmayalım diye ama yok takılmıyorum ki ona üzülmüyorum nefret ettirdi kendinden çünkü ama annesini çok seviyorum bişey diyemyiorum.Doğum günümde 5 adım yürüyüp gelemedi.Hastaydım bi sokak geçip geçmiş olsun diyemedi.Hepsi çok değişti hepsi.Hal böyle olunca bende hiç birisine mesaj atmıyorum cevap vermiyorum konuşmuyorum gitmiyorum gelmiyorum.Artık onlarda kesti ümidi bende.Tek bi sorun var yaşadıklarımızı hatırlayıp tatlı hüzünler yaşıyorum.Ama değmez diyorum ya değmez boşver doğa diyorum onlar olmasada olur gerçeklerin yanında zaten dostların hep seninle.Bilmiyorum .. Annemde diyor daha bunlar ne ki daha çok dost kazıkları yiceksin diye.. En yakınların acıtcak canını boşver sen bunlara üzülme diyor,diyorda dile kolay sadece zaten herkes konuşur herkes boşver der. Üzülmüyorum ama arada böyle aklıma gelip gidiyor.Çok sürmüyor.Uzaklaştırdım onları kendimden.Kirpi gibi.Dokunamıyorlar artık bana.Cesaretleride yok yüzleride.Hatta onların suretleri bile yok.

16 Mayıs 2010 Pazar

En büyük eğlence fenerbahçe ;)

Hadi kırk gün kırık gece eğlenelim dostlar febenin şampiyonluğu böyle komik bi şekilde elinden kaçırdığı için,hak yerini buldu diye :)))))))) Bende bayram var bayrammm :)))) Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam.. Beşiktaşım kıymetini bilemedi :/

Demekki neymiş derbiyi satın almak,çukur açmak yetmiyormuş dimiiiii ? Mafyavari şeyler pek önemsenmiyormuş diiiiyyymiiii ? Evet Beşiktaşımın Bursaya maç verdiği çok belli ama inanın yenilmesine bu kadar sevinceğim aklıma gelmezdi :)))))))))))))

Napıyoruz napıyoruz ?
Gülüyoruz gülüyoruz :)))))))))

15 Mayıs 2010 Cumartesi

üstüsteüstüste


Her şey üstüste gelir hemde herşeyin düzeldiği zamanda herşeyin yolunda gittiği en mutlu anlarda herşey tepetaklak oluverir.. Gücün kalmaz ya bazen ağlarsınn gizlice.. Umudun yoksa ölmüşsündür.Ama aynı zamanda özgürsündür.Bunları ben hissetmesemde anlatacağım olayda geçen kişilerin hissettiğine eminim çok.


Ciciannem var benim annem çalıştığından beni o büyüttü.3tane çocuğu var üstelik hepsiyle kardeş gibi büyüdük yuvarlandık gittik.En küçükleri Sezgin abim.Temmuzda evlenecekti.Hayatı bu kadar çirkinleşmeseydi.8 yıl önce lisede arkadaş kavgası çıkmıştı hatta mahkeme oldu büyüdü ama Sezgin abim suçsuz bulunduğundan dava düştü.Karşı taraf temyize baş vurmuş.Bizimkilerin haberi yok.Davanın tekrar konuşulması gerektiğine karar verilmiş.Sezgin Abim ve 2arkadaşı daha suçlu bulunmuş.Bizimkilerin haberi yok..Ceza para cezasına çevrilmiş.Bizimkilerin haberi yok.İtiraz hakları varmış ama süresi dolmuş.Bizimkilerin haberi yok.Şimdi ise 3yıl 3ay hapis yatmak zorunda başka hiçbir yolu yok.Birsürü avukata birsürü hakime yargıça sormuşlar kaçarı yok. 3yıl 3ay hapis yatacak!


Herkes perişan.Sezgin abim zaten uçmuş bir biçimde sürekli ağlıyor.Nişanlısı çok kötü gitti kızın planları gitti yok oldu.Her şey hazırdı.Gelinliği,çeyizi,evi,halısı,avizelerine kadar HERŞEYİ hazır.Ev kuruldu.Nasıl üzülüyordur kimbilir.. Nolur bundan sonrası hiç bilmiyorum.


Cicim ayrı perişan.Oğlum kapise giriyor ya varmı ötesi diyip duruyor.Ben naparım bundan sonra.. O kadar zor o kadar kötü bir durum ki .. Allah sabır versin .. Çok üzüldüm hallerine ikinci ailem onlar benim..


Birde öz babannem olmasada babanne dediğim insan bıgün ameliyata alındı apar topar şah damarında daralma varmış allahtan durumu iyi gittim gördüm içim rahatladı.Birazdanda cicimlere gideceğim yine..


Anlamassın işte ne olacağını bilemessin kendimizi üzmeye değmeyecek şeyler için yıpratıyoruz.Beterin beteri olacağını düşünmüyoruz.Boşuna demiyoruz hayırlısı olsun diye.boşuna demiyoruz önce sağlık ve huzur diye..Unutuyoruz hepimiz şükretmeyi var olanla yetinmeyi.. Unutuyoruz...

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Pazartesi rutini.

Pazartesi günü dersanem yok hiçte dışarı çıkasım gelmiyor.Bütün gün evin içinde kendimi ordan oraya atıyorum.Yaptığım şeyler sınırlı; ders çalışmak,yemek yapmak/yemek,evi toplamak,nete girmek,kahve içmek vb. Pazartesi rutinim bu.Hazır kahve yapmışım fotoğraf mak. bulmuşum dedim bi şipşaklıyım.O tabaktakiler selanik peksimeti tavsiye ederim çok leziz sert değil bu ağızda dağılanlardan üzümlü alın en güzeli o.

Birazdan Esra gelecek abimin sevgilisi.Özledim vallahi en zamandır görüşmüyoruz kahve içmiyoruz.. Birde anneler günü sebebiyle hediye almıştır çok büyük ihtimal onu getirecektik anneme.Konuşup dertleşiriz artık. Çoğu arkadaşımı kendimden uzaklaştırdığım için böyle sohbet etcek birileri zor bulunuyor.Bu konuyla ilgilide bir ara yazacağım.Var dostlarım varda biri Marmaris'te,biri İstanbul'da,Anıl desen çalışıyor/okuyor,diğerleri lys belasıyla uğraşıyor,biri Manisa'da kalıyor,diğeri Aydın'da..


Yaaa birde Deniz Baykal istifa etmişşşşşşşşşşşşşşş ! Çok şaşırdım ama çooooook ! Ve içim burkuldu.Chp'deki görüş ayrılığını kaldıran oydu çünkü.Şimdi o gitti ve yerine biri gelecek o birini öyle herkes istemeyecek çok zor olacak bundan sonra.. Deniz Baykal''ı sevmiyorum evet ama artıları var.Kemal Kılıçdaroğlu demeyin bana amaaaan.. O adam çok iyi niyetli evet ama liderlik ruhu yok kaldıramaz o Chp genel başkanlığını yeni ve sağlam biri lazım.. bundan sonra işimiz zor dostlar çok zor örümcek ağı gibi ördüler zaten ülkemizi muhalefette gitti ne yaparız zaman gösterecek..

Konudan konuya atlamakta üstüme yoktur.Mutlu günler :)



9 Mayıs 2010 Pazar

Düş/ün


Düşün ki sıcak bi sarılış ama sımsıcak yanarcasına..
temiz bi bakış
harfleri dolu dolu olan bir kaç kelime..
yüreğin zırvalamaları.

düşün ki
hiç senden gitmeyecek olan bir nefes
duy ki
bir ılık mis koku..
ayrılmayan teninden..

öyle bişey düşün ki
dirhem şüphe girmeyecek aklına
öyle bir içten gülüş düşün ki
fırtına bile olsa yüzünü okşayan..

düşün ki
derin bir iç çekiş
of deyiş..


Doğa

7 Mayıs 2010 Cuma

Kısa kısa

*Haftasonu ananemlere gidiyorummmmmm manisanın bir köyünde yaşıyorlar.Bahçeli bir evleri var bahçede herşey var tamamen organik sağlıklı yaşam modumdayım 1.5 gün boyunca temiz hava, aile saadeti ,edebiyat ezberleri,ananemin yemekleri,tatlılar,çaylar,kekler,börekler mmmm çok çekici :)

*Bursa şampiyon olsun diceğim aklımın ucundan geçmezdi biz texas-tombix'e bu kadar düşmanken.. Ama başında adam gibi adam Ertuğrul Sağlam var. febeş olcağına bursa olsun hadiii beeeeee !


*İnönü'den ne istiyor bu adam ! Evet evet tayyipten bahsediyorum.Bu kadar nankör bir herif olamaz.İnönü olmasaydı 2. dünya savaşı ne hal alırdı bir düşünsün. Koskoca bir Mudanya zaferi.. Tamam hataları var ama Türkiye'nin kalkınmasında büyük payı var.Nereye saracağını şaşırdı bu herif artık ya.Dilin kopsun iyimi örümcek beyinli.


*Bugün çok fazla km katettik.Eminim çok fazla ama yaaa.. 5 kişi hediye almaya çıktık dersaneden.Meral,Çağrı,Kürşat,Doğa,Fatih.Amaç annelere hediye ve sonrasında bornovaya dönüp Meralin işlerini halletmek bu kızım sadece 2miz için.Ama çok eğlendik çok güldük.İzmiri bilenler için söylüyorum pasaporttan kıbırs şehitlerine,kıbrıs şehitlerinden kemeraltına,kemeraltından konak metroya ordanda bornova merkeze yürüdük!! tanrımmm nasıl sıcaktıı o sıcak yordu bizi.Sonunda herkes güzel annelere hediyeler aldı mutlu olundu :)


*Bardak hastalığım var benim ya.Kupa,fincan,bardak hertürlü.. Sürekli bardak almak istiyorum özellikle kahve bardakları böyle çeşit çeşit annem çıldırmak üzere dolaba sığmıyor artık her gittiğim yerden alınca..Ama çok seviyorum ki


*Almanya'da Tayfun diye bir arkadaşım var çocukluktaaan beri arkadaşız bugün o aradı çok mutlu oldum yaa görüşüyoruz yazları temmuzda gelecekmiş 3 hafta benimlesin vallahi karışmam dedi. Her yaz gelirdi geçen yaz gelmedi bi boşluk oldu valla birde onun gelceği tarih ortak bir arkadaşımızın nişanı var onuda duymuş şimdiden ben seni alırım diyor kim öle kim kala dedim anlamadı unutmuş Türkçeyi biraz şapşal:)


*Havalar çok güzel birazcık daha ısınsada elbise giymeye başlasam artık.Gerçi bizim dersanenin ikoncanları çoktan yazı getirdiler 40 derece sıcak var gibi giyiniyorlar :D


*Hadi bakalım keyifli mi keyifli haftasonları dilerim sizlere :))


*

6 Mayıs 2010 Perşembe

Doğa dansa aşık dans doğaya.


Dostlar dans etmeyi çok özledim.Öyle özledim ki dans kıyafetlerimi ve ayakkabılarımı giyip müziğimizi açıp dans ettim baya..Sahne tozunu bir kere yutunca vazgeçilemiyor.İmkanda yok gidilemiyor..Özleniyorrr çoooook


Devlet Opera ve Bale'de salon dansları grubundaydım ben.1 sene eğitim alıp sene sonunda Konak Elhamra Sahne'nde dans ettim.Nasıl güzeldi nasssssıııl güzeldi anlatmam :)
Tango,salsa,cha cha,rumba,charleston,bachata,vals,mambo,rock'n roll,lirik,merenge.. A'dan Z ye bütün dansları giydirdim ruhuma.


Her hafta 2 gün çalışırdık o çalışmalar ne eğlenceli geçerdi... Ersin diye bir arakadaşım var orada tanıştık çok güzel dans eder.. Hele bachata ve tango ! Boş bulduğumuz an dans etmeye başlardık.Onun beni kaldırması gerekn bir hareket vardı yapışmıştık yere ilk seferinde dengeyi kuramadığımız için ama sonraları oldu tabi :)


Hiç unutmuyorum ilk gösteri günümü.Provolar bitmiş kostümler giyilmiş saçlar makyajlar yapılmış sahne arkasında bekliyoruz titreyerek.İlk çıkacak olan grup benim grubum ve ilk çıkacak olan dansçı kim ? Doğaaaaaaaaaa ! Allahım nasıl bekliyoruz ama dizlerimiz vuruyor birbirine ya bi hata olursa diye... Müzik başladı ve sahneye çıktım işte o an tüm heycanım yok olup gitti.2 dans yapmıştım o gece bachata ve charleston.Ve son dansımızda hep beraber olduğumuz final dansı vardı Grease-We go together müziği eşliğinde.


Ve ben gerçekten çok özledim videolarımı ilzeyip izleyip ağlayabilirim.Fotoğraflarıma bakıp bakıp yad edebilirim o günleri.. Gidiyorum operaya ziyarete arada bu sene daha gidemedim ama 10-11-12 haziranda bu yılki grubun gösterisi var biletler bir ay öncesinden alınıyor.Bir gecesinde sanırım bu ilk günü olacak orda olacaağım.. O sahnede keşke bende olsaydım diyerek !

4 Mayıs 2010 Salı

Birgünnn

Anılcım hasta olmuş.Fena halde grip.Çok ateşlendi.Dayanamadım gittim dersane çıkışı görmeye.Tarhana çorbası yaptım mis gibi zorla içti.Giderkende ıhlamur,zencefil,tane karabiber,tarçın falan aldım azıcık azıcık bi güzelde onları kaynattım içinede bal koydum şifa niyetine ılık ılık içti zorla.İyi geldi ama ben giderken daha iyiydi.Birde Balçova'da oturuyorlar bizim buralara ters yerde 4.gidişim falandır.Anıl hep buraya geldiği için gerek olmuyordu benim gitmeme.Neyse çıktım dersaneden bindim otobüse hangi durakta ineceğimi biliyorum ama unutmuşta olabilirim garanti olsun diye şoföre diyorum ki şu şu durakta inecektim ben biliyormusunuz söyleyebilirmisiniz ? cevabı : "Biliyorumda söyleyemem milyontane insan var otobüsün içinde git onlara sor söylerler zaten bana neden soruyosun anlamadım ? " o kadar şaşırdım ki anlatamam ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum ne biliyim hep yardımcı olurlardı bana dedim heralde bu otobüsün şoförleri böyle.Anıla anlatıyorum evet ya öyleler valla bnde rasgeldim dedi.Ama çok şaşırdım ya nasıl bir terslemektir bu...63-62'nin kibar şoförleri sizleri seviyorum hemde alayınızı !

Dersanedede herkesin moraller bozuk hiçkimse beklediği puanı alamamış.Sözel sınıfa 3haftadır gitmeme rağmen çoğundan yüksek puan yapmışım lys'ye sıkı çalışıp sözeldende biryerlere girmeyi planlıyorum.Halkla İlişkiler mesela.. Puanıda düşük diğerlerine göre.. Üstelik Ege'deki düşük yihhhhuuu :))) Derslerde güzel divan edebiyatından girip batı edebiyatından çıkıyoruz.Sonra üzümden girip 2. dünya savaşını yaşıyoruz.Psikoloji, sosyoloji,mantık derkennnnn güzel oluyor güzellll çok sevdim.Kıpır kıpır halime geri döndüm.Enerjim hiç bitmesin!


Sizlerede bol bol bol bol enerji dilerim o zaman... :)))


3 Mayıs 2010 Pazartesi

Olmasın

Bak Onur ! Bana aşık olmanı istemiyorum benden hoşlanmanı dahi.. veya benden en ufak bir şekilde etkilenmeni istemiyorum.Sen benim arkadaşımsın ya sadece arkadaşım.Böyle şeyleri hissettirmeye,belli etmeye,anlatmaya çalışma bana.Bakma,gülme,konuşma.Benim seni sadece bir arkadaşım olarak gördüğüm gerçeğini kafana sok lütfen.Sana herşeyimi anlatıyorum mesela burdan çıkabilirsin .Eski aşklarımı anlatıyorum.Sana birşeyler hissetsem emin ol yapmam bunu.Yanlış anlayabilir diye düşünürüm yapmam ama ben düşünmüyorum çünkü bir kız arkadaşımdan farksız olmanı istiyorum.Soru işaretleri olmasın kafanda artık,umudun olmasın,ümidin olmasın lütfen.Sana değer veriyorum seninle vakit geçirmek güzel tamam ama o kadar.Bunuda sonlandırmayayım istersen.Görüşmesem dahamı iyi olur ! Hayır arkadaşlar görüşür.Yapma böyle lütfen değişme,hissetme.Kalbimi çarptırmıyorsun be çocuk.Bana sorular sormayı bırak çünkü canını yakmak istemiyorum.Keyfini kaçırmak istemiyorum.Arama.Sorma.


Çok sevdiğim bir arkadaşımı kaybetmek istemiyorum.İçindekiler sende kalsın vazgeç bu düşüncelerden.Haberim olsun istemiyorum.Öğrenmek istemiyorum birşeyleri.Sana hiç bir zaman bu cesareti vermedim ben.Hep dostum olan Onur ol.Hepppppp.
(doğa anca buraya yazar kimseler bilmesin,görmesin,O'da.)

Delik deşik

kirpi gibisin çocuk
her tarafın diken
kim elini uzatsa
delik deşik,
üstelik
sen de kan içindesin..

Atilla İLHAN

Çok sevdiğim birinin "bu şiiri okuyunca aklıma sen geliyorsun" demesi üzerie bir post..

2 Mayıs 2010 Pazar

Tatlı zafer nihaha

Dün çok eğledim Onur diye bi arkadaşımla önce sinemaya sonrada canlı müzik dinleyebileceğimiz biryere gttik.
Filmin adı kıyamet melekleri çok çok çok kötü bir film kesinlikle gitmeyin hatta ordaki tanıtım panosuna bile yazabilrdim böyle.Bu kadar kötü olabilir anca.

Dinlediğimiz grubu pek beğenmedim çünkü ses acayip derecede solistin sesinin önüne geçiyordu ne dediğini anlayamadık şarkıları bilmesek yanmıştık.Sonra dedim Onura creed çalarmı acaba biliyormudur oda saçmalama ya nerden bilecek bilsede söylermi gibi bişey söyledi ben sinir oldum. Ve sonrası..

Doğa sahneye kadar gider
solistin önünde durur işaret eder abuk subuk
şarkı bitince solist doğaya eğilir bişey duysun diye
Doğa "creed-with arms wide open" varmı listenizde çalabilcekmisiniz der en kibar haliyle
ve solist hiç bişey demeden gider sahneye işte o müzik girer "well I just heard the news today it seems my life is going to change" doğa soliste sıcacık bakar ve teşekkür eder sonrada onura zafer edasıyla bakar onur zaten orda noluyoruuuuuzzzz diye kalmıştır, nasıl yaptın bunu sen bidaha sana laf sölemicem tamam bu kaçıncı oldu ama ya eşşek şans var sende diyip durdu=D Sonra şarkı bağıra bağıra söylenir mutlu olunur :)))) sonrada boğazlarımın ağrısı yeniden ortaya çıkar şimdiki gibi ağrımaya başlar:)
(hiç umudum yoktu çalcaklarından acayip şaşırdım ama denesem nolcaktı ki diye düşünüp gitmiştim şanslı günümdeymişim)

şarkının sözleri birazı;

With arms wide open
Tamamen açık kollarımla
Under the sunlight
Güneş ışığının altında
Welcome to this place
Bu yere hoş geldin
I'll show you everything
sana her şeyi göstereceğim

With arms wide open
Tamamen açık kollarımla
Now everything has changed
Şimdi her şey değişti
I'll show you love
Sana aşkı göstereceğim
I'll show you everything
Sana her şeyi göstereceğim

1 Mayıs 2010 Cumartesi

:)))))

Geçti gitti ve Doğa özüne döndü:) Mutlu haftasonnlarıııı :)))