30 Haziran 2010 Çarşamba

Denizzzzz,huzur,güneş,kum,dostlar !

Ben buralarda birazcık yokum.Hadi ben yazmasamda olur ama blog okuyamayacğım için sıkılmıyor değilim :/ .Çok çok yakınımızın davetine hayır diyemedim doğrusu.Ve ben orayı çoook seviyorum.Çokta özledim..Bitek geçen sene gidemedim.Küçük,sakin,şirin bi koy.Tam huzur bulmalık.Yüzüp,gezip,yiyip,gülüp,eğlenip gelicem :) O lal lalaaalla..

28 Haziran 2010 Pazartesi

Sınav sonrası kocaman boşluk

Sınavlar bitti,güzelde geçti.. E şimdi öyle bi boşluk doğduki hayatıma ne yapacağımı şaşırıyorum. Yazda geldi artık.. 3 tane yere iş başvurusu yaptım. Çalışmak istiyorum yazın diye, inşallah bi iş çıkar .. Ne güzelde olur :) Artık gezip duruyorum,yeni bi kitaba başladım,film izliyorum,yemekler tatlılar yapıyorum,yapınca mutlaka sevdiklerimi davet ediyorum..Güzel hoş sohbetler ediyoruz.. Böyle iyi gidiyor şimdilik.

Bugünde Kpss başvurumu yaptım ayrıca.Kendimi denemek için gireceğim sadece.Hazır bilgilerimde taptazeyken birşey kaybetmem sonuçta.İnanırmısınız 1 saat 40 dakika kuyrukta bekledik.Gereksiz gençler boş muhabbetler.. Hatta birisi gelip tanışmak istedi bizimle.Böylede fırsatçılar lütfen.Sonunda başvuru yaptık çıktık sonra dooğğru Damla'lara gittik.Annesi bize yemek hazırlamış.Annemde oraya geldi oturduk tatil planları yaptık gideceğiz yine biyerlere dördümüz :) Sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca sabah bakaya gittim para yatıracağım.Numara alma makineside bozulmuş.Gelen herhangi bi gişeye sıraya geçiyor falan.Bende geçtim böyle rastgele biryere.Gişe takıldı gitmiyor.Herkes yerinde.Kafamı kaldırdım tatatatammmm.Tıkamış olan kişi eski sevgilim.Wayyt be dedim burdada buldum ya.Çok değişmiş.Ama görmedi beni daha iyi.Çocuk zaten gördüğü yerde bi kaşık suda boğacak beni.Onca sene geçti üstünden gerçi.Ama geçen senede gelip Doğa nasılsın ? diye sormuştu biyerde demekki artık o kadarda kızgın değil bana.Neyse ne. Dün çok iş hallettim bennn !


Sizlere güzel,mutlu bi hafta diliyorum.. Keyifle !

23 Haziran 2010 Çarşamba

Doğa mutfağa girerse 2



Bu paketi annem almış.Ben olsam almazdım.Sevmiyorum böyle hazır şeyleri.Her şeyi ben yapayım her şey doğal olsun seviyorum.Zaten limonuda keke pek yakıştırmam.Ama almış madem anneciğim deneyeyim dedim.Paketin içinde kek karışımı ve üstündeki sosun paketi var sadece.Yumurta,margarin vb. malzemeleri kendiniz ayrıca koyuyorsunuz.Kek kalıbıda paketin içinden çıktı.40dk.da pişti.Güzel oldu, tadıda gaaayet güzel .. Çok pratik.. :) Ama yinede kendi yaptığım kekten vazgeçmem..

21 Haziran 2010 Pazartesi

Biraz ARA

Sadece birşeylerin yoluna girmesini istiyorum.. Şu son 2sene benden 15yıl aldı götürdü sanki.Güzel şeyler olsun lütfen..Lütfenn..Ve ben annem kadar kimseyi sevmiyorum.Onun kadar kimseye değer vermiyorum,güvenmiyorum.Sadece söylemek istedim işte O'nun benim herşeyim olduğu.."Herşeyim"kelimesini ondan başka kimsenin haketmediğini..CANım o benim.
Okumayacak olsanda seni herşeyden herkesten daha çok milyonlar kat daha çok seviyorum.

20 Haziran 2010 Pazar

20 haziran pazar günü bıdısı

Güzel geçen lys-4 sınavımın ardından mutluyum :) Çağrı-Fatih ve ben aynı yerde sınava girdik.Çok iyi oldu bu baya eğlendik.Bugün babalar günüymüş bu bana hiç bişey ifade etmediği gibi hiçte aklıma gelmedi az önce sınavdan çıktım Çağrı söyledi.Hııı iyiiymiş dedim okadar.Ama burdan gerçekten baba gibi davranan tümmm babaların babalar gününü kutlarım :) Sadece biyolojik olanlar hiç üstüne alınmasın :p Ama bi babam olsun isterdim doya doya baba demek isterdim,kendimi yanında evlat hissedeyim değerli hissedeyim isterdim.Benim babam şöyle benim babam böyle demek isterdim.Boşluk olsun istemezdim baba kelimesinin anlamında.Olsunn belki bi gün öyle biri çıkar bende tadını çıkarırım :) Keyifliyim o bile bunu bozamaz.Değmez çünkü.

Şimdi edebiyat çalışma vaktidir.Bugün kendime izin veriyorum.Yarından itibaren edebiyat kitabını yutmaya başlıyorummm!

17 Haziran 2010 Perşembe

Erkeklere güven olmaz tezi.

Dersaneden bir öğretmenimiz sapık çıktı.Hemde evli ! Bize bu kadar yakın olması iyi niyetinden değilmiş anladık.Ben ve bir arkadaşım.Ben bişeyleri anlayıp geri çekilmiştim.Şöyleki ; bigün bana ders anlatacaktı dedimki "hocam ama şimdi tarih var tarihtan çıkınca anlatsanız olmaz mı ?" oda dediki "canım sen telefon numaranı ver ben arar hangi sınıfta olduğumu söylerim sana". Hiç bi öğretmen bunu demez,di-ye-mez.Bende yok hocam ben sizi bulurum diyip sıyırmıştım zaten sonra ders mers istemedim. Diğer arkadaşımda ders yüzünden telefon numarasını almış hocanın olacak mı olmayacakmı ders diye arıcaktı.Aramış.Aramaz olaydı.Sürekli arıyormuş onu işte nasılsın nasıl geçti haftasonun ,görüşelim mi ? ama ikimiz,yazlıktayım ben yalnızım gel istersen kafan dağılır derste anlatırım sana sıkılıyorum zaten lütfen gel,istersen ben seni alırım.. Böyle çirkin şeyler. Arkadaşımda engellemiş aramasın diye.Hepsi bugün ortaya çıktı.Meğerse herkese ufak ufak şeyler söylüyormuş ama yakıştıramadığımızdan olsa gerek umursamıyorduk.1hafta önce ayrıldı dersaneden başka bir dersaneye gidecekmiş.Bu olaydan değil tabiki çünkü kimse bilmiyor.Evliii yaa evliiiii ! Dumur olduk vallahi.Bide düşünüp düşünüp yapmaz ya saçmala evli adam be diyip duruyodum.Erkeklere güven olmaz tezimi bir kere daha doğruluyorum.

14 Haziran 2010 Pazartesi


*Bazen kötü bi insan olduğumu düşünüyorum.Ve çok üzülüyorum.Sebepleri var tabiki.Onurla görüşmek istemiyorum umutlanmasın diyede hiç konuşmuyorum sms bitti zaten falan.Lisedekilerle görüşmüyorum ama çok kırgınım.Onlarda hatalarını bildiklerinden yüzleri yok görüşelim demeye.Ooof kötü olmak istemiyorum.

*20'sinde lys 4'e gireceğim.Tarih,coğrafya,sosyoloji,pskoloji,mantık.Tarihte sorunum var ve deli gibi çalışıyorum ezberlemek için.Sorun olan konu ; İslamiyet öncesi Türk devletleri !

*Hiç birşey yapamadık avukatlardan sonuç çıkmadı Sezgin abim hapiste..15 ay yatacak. Ailesi perişan.

*Evde durduğum günler yada yalnız olduğumda moralim bozuk oluyor.
*Sırf kilo alayım diye pasta yapıyorum her gece yatmadan yiyorum.
*Denize gitmek istiyorum artık ..
*Büssürü büssürü kitap okumak büssürü film seyretmek istiyorum.

*Diş etlerim geçti bak bitane güzel haber bulabildim.

*Abimi çok özledim.Çoo...k.

*Benimki pek güzel geçecek gibi gözükmüyor ama size mutlu haftalar:)

12 Haziran 2010 Cumartesi

İlginç diyalog!

Annemin öğrencisi 3 yaşındaki Dora ;
Doğa abla biliyomusun Sudelal annemi yuttmuuuuuuuuuuş :'(
ben tabiki adasdasdsaasdasdasd????? nasıl yani ??
yutmuş işte yutmuş çok üzgünüm (ağlıyor bu arada).
Ama annen çok büyük Doracım Sudelal'in miğdesine giremezki.
Dora ; evet haklısın(gözyaşlarını siler ve gider)

:D :D işte hepsi en az bu kadar garipler
çok seviyorum yahu :))

8 Haziran 2010 Salı

Balıkım balıksın balık

Balık burcu kadını diyince herkesin aklına zırlak bi hatun gelmesine sinir oluyorum.Yada ben balık burcu değilim karışmışım araya.Öyle değilizkiii .Bizi biraz sevseniz yeter.Çok küçük şeylerden mutlu oluruz mesela.Mutlu etmek çok kolaydır birşeyleri affettirmek inadına o kadar zordur.Duygularımızı belli etmeyiz.Sürekli gülmemiz hiçbir sıkıntımız yokmuş anlamına gelmez.Biz hep böyleyiz.Evet biraz dengesiz olabiliriz.Tamam birazdan çok daha fazla.Ama bütün duyguları çok yoğun yaşarız.Mutluluğumuzdan haberiniz olur ama üzüntümüzden pek olmaz.Sadece çok güvendiklerimizin,en yakınlarımızın yanında sıkıntımız yüzünden gözyaşı dökebiliriz.Normalden daha fazla yufka yürekli olduğumuz bi gerçek ama bu yalan söylemeyi affedeceğimiz anlamına gelmiyor mesela.Hislerimiz müthiş kuvvetlidir.Sana bakarken ne hissetiğini çözebiliriz.Bir bakışta insanın röntgenini çekip karakterini okuyabiliriz. Çok zor karar veririz evet ama verdik mi de tam veririz asla dönmeyiz.Aşk konusundaysa sevince ve sevildiğimizi gerçekten hissedince tabiri caizse köpek gibi sadık oluruz köpek gibide severiz.Kendimizden taviz veririz demiyorum.Ama çok severiz.Çok neşeliyizdir yanımızda surat asmanızın immmmmkanı yok.Balık hafızalı diyorlar ama hiç katılmıyoruz.Söylenenleri asla unutmayız.Olayları,sarfedilen kelimeleri,verilen sözleri..Sonra iniş-çıkışlarımız çoktur bu karşımızdakine sorun olur evet.Dedik ya dengesiziz.Gülerken ağlayabiliriz.Hayalperest'iz evet.. Herkesten daha çok.. Ama şunuda unutmayın ki o hayallerin çoooğu gerçekleşir :))

*Ya ben 20 şubatta doğdum 1gün önce doğsam kova oluyorum acaba bunun etkisi var mıdır ?

Sen de arpacık ben diyim diş iltihabı

2 gündür yine yeni yeniden arpacık ve diş eti iltihaplanması olaylarına sahibim.Arpacık yine çıktı bu sefer diğer gözümde.Çok garip bu yaşıma kadar hiç çıkmıyordu ya anlamadım gitti.Ama sarımsak sürmek süper bir yöntem olduğundan hiç ilaca gerek kalmıyor.Sarımsak sürüyorum arpacık olan yere ve 1 günde hallediliyor.Tavsiyemdir.Dişim konusunda iseee ;Hiç birşey yiyemiyorum sadece içebiliyorum..Çorba,süt,su.. Böyle şeyler işte.Ama olsun şükrediyorum diş ağrısından iyidir diye.Bugün artık o iltihabın geçmeyeceğini anlayınca diş doktoruma gittim."Oradaki 20lik dişin alındığı halde neden şişiyor anlamıyorum" dedi."Evet bende anlamadığım için gelmiştim ben anlamıyorum siz anlamıyorsunuz kim anlayacak çok merak ediyorum " diyecektim ama içimden dedim zaten.Çok seviyorum o adamı ben hiç öyle şeyler dermiyim.Neyse antibiyotik kullanıyorum bi güzel.Hiç sevmiyorum ya o yüzden başıma geliyor işte.Ağzımı kapatamıyorum evde ağzı açık şekilde dolaşan bi insanımsı birşey gibiyim.Çabuk geçebilir mi ? Yemek yemek çok değerlidir.Siz siz olun ağzınıza attığınız her lokmayla aşk yaşayın.Hoşçakalınn!

7 Haziran 2010 Pazartesi

Şirince Köyü



Dün Şirince'deydik.İlk gidişim değil ama çok uzun zaman oldu gitmeyeli.Şirince İzmir'e en fazla 1.5 saat uzaklığında adı gibi şirin mi şirin bir köy.Şaraplarıyla ünlüdür.Gittiğinizde gezerken adım başı "şarap denemek istermisiniz?" diye soruyorlar.Deniyorsun beğenirsen alıyorsun.Denemek karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyorlar istersen hepsini dene ki ben öyle yaptım.Karadut en harika olanıydı.Bizde karadut ve vişne aldık.Fiyatlarda çok çok uygun tatlar çok çok güzel.İlk önce güzel bir köy kahvaltısı yaptık.Enerji depolama olayımız bittikten sonra gezmeye başladık küçük olduğu için çok uzun sürmüyor gezmesi.Sonra bir mola verip damla sakızlı türk kahvesi içtik buda Şirince'nin ikramı.Nefisti.Bol bol fotoğraf çektim.Ordanda Kuşadası'na geçtik.Sahilde güzelce karnımızı doyurduk mis gibi sahil havasını ciğerlerimize çektik.Baktık ki karabulutlar görünüyor İzmir'e dönmeye karar verdik.Zaten yolda yağmura yakalandık.Güzel eğlenceli farklı bi gün oldu benim için..Eğer olurda buralara yolunuz düşerse Şirince'ye uğramadan gitmeyin :)

4 Haziran 2010 Cuma

Papapaaaaammmmmmmmm ! Who's u ?

Gizli numaradan arandım dün saat 00.00 da.Saat böyle ilginç olunca dedim n'oluyoruz?Açtım efendim dedim ve kulağımda şu sözler vardı :
"Sevmedin beni n'apayım zorla sev diyemem ya,ben sana çok aşıktım sende ol diyemem ya,herkesin bi dengi var ben seninki değilmişim, baksın gözlerin bana parlasın diyemem ya,ben böyle geldim böyle gideceğim aynı şeyleri söyleyeceğim.." Ben kapattım burda ama aloo kimsiniz falan diyorum tabi duyarmı beni.Emre Altuğ'nunmuş bu şarkı bilmiyordum öğrendim dün.

Şimdi bu kişi kim ? Merak etmedim değil tahmin etmeye çalışmadım değil ama boşa koysan dolmuyor doluya koysan almıyor.Kurcalamaktan vazgeçtim.Sonra anneme anlattım sabah dediği laf "kimin canını yaktın doğacım?" "saol annecim valla süper moral oldu bu yüreğime su serptin bak bende dersaneye gidiyorum" Tabiki gülüşüyoruz. :)