3 Mart 2010 Çarşamba

Dünyada ölümden başkası yalan..


Bugün berbat bir haberler başladım güne.İçim acıyarak başladım.Bir yakınımız vardı. Öznur Abla. 2 yıldan beri miğdem ağrıyor diye yakınıyordu.Bir sürü hastane dolaştı bir sürü doktor denedi yok yok yok,reflü deyip gönderdiler.Sonra şifa hastanesine gitti özel diye birde orası gerçekten çok iyi fetullahın olmasına rağmen.Tahlilleri yapıldı.. Ve sonuç ! Miğde kanseri.. Türkiye böyle işte. Devlet hastanelerinden sırf bu yüzden nefret ediyorum.Paran varsa iyileşirsin yoksa ö-le-cek-sin. Kimsenin umrunda değilsin.


Tabi bunlar 1 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bir sürü tedavi gördü.. Ama olmadı işte.. Erken teşhis olsa belkide kurtulacaktı.Bu sabah vefat ettiği haberini aldık.. Üstelik 3,5 yaşında tatlı mı tatlı bir kızı var. Annemin öğrencisi şimdi.


Nasıl anlatacaksın bu çocuğa? Annen öldü nasıl diyeceksin ? Hep bir yanı eksik olacak şimdi. Hiç bir şeyin farkında değil . Evet öldüğünü anlayacak yaşta ama unutur. 12-13 yaşına geldiğinde n'olacak ? Patlamayacak mı bu çocuk ! Tanrımm nasıl üzgünüm anlatamam. Gözlerim dolup dolup geri gidiyor.


Annemin bir psikolog arkadaşı var Nur Abla'm.Onu aradık sorduk nasıl söyleyeceğiz diye.aynen şunları söylemesini istedi babasının : Annenin kalbi durdu. Annen öldü. Evet onu bir daha göremeyeceğiz.Ama onu hep çok seveceğiz........ 3,5 yaşındaki çocuğa gelde anlat bunu!


Kızın adı Hilal. Eve gitmesin diye bugün aldık bize getirdik onu. Oyalansın diye. Bu hastalığı öğrendiğimizden beride hep ilgileniyoruz. Bizimle mutlu .. Kafası dağılıyor. Bundan sonrada hep yanında olacağım Hilal'imin.. Canım benim.. Hayata 1-0 yenik başlayanlardan oldun sende.. Bir yanın hep eksik devam etmek zorundasın.. Şimdi anlamassın ama ilerde çok canın yanacak.. Küçüğüm benim..

6 yorum:

  1. Hayat böyle hep bir yanı eksik kılıyor.

    YanıtlaSil
  2. cnm sadece küçük çocuklara diil, bizim gibi eşşek kadar olmuşlarada anlatamazsın sevdiğinin öldüğünü. Bnm annemde kanser ve bu yaşıma rağmen onu kaybetmeyi ben bile göze alamam. O yüzden çocuğa çoook ama çoook üzüldüm. Allahım evlerimizden uzak etsin. Kimsenin basınada vermesin

    YanıtlaSil
  3. ayy çok üzüldüm şimdi..hastaneler böyle maalesef.. benim eşimede 6 tane tomoğrafi,torbalarca filim çektirdiler,ciğerinden parça aldılar.hiç bir şeyin yok dediler.adamın ciğerinde 6 cm kanser tümörü varmış,6 ayda kaybettim.bu konuda baş vurulacaken doğru merkezler üniversite hastaneleri ,hacettepe tık diye koydu teşhisi.başınız sağolsun gencecik kaybetmişsiniz.Allah o yavruya acısında iyi insanlarla karşılaştırsın..ama annenin yerini ne tutarki üstelikte bu yaşta bir çocuk için,bir tarafı hep eksik olacak yavrunun sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. doktorların işinde özenli olmaması bir cana maal olduğu gibi bir aileyide derinden sarsıyor, minicik bir çocuğu yanlız bırakıyor. çok acı gerçekten ama yaklaşımın o kadar güzel ki...

    YanıtlaSil
  5. koşan kaplumbağa, Çok geçmiş olsun.. İnan çok üzüldüm.. Çokta haklısın.. Bende alışamam annemin yokluğuna.. babamınkine alıştım ama anneminkine olmazdı..

    Sibel,Başın sağolsun demeyi hiç sevmem çok soğuk bi laf gibi gelir bana.. Ama allah sabır versin.. başka acı göstermesin sana.. Tşkler.

    Burcu,katılıyorum ve teşekkür ederim.. Hilal'in şimdi ilgiye ihtiyacı var ve biz hep yanındayız. Ne kadar yerini tutamasakta..

    YanıtlaSil
  6. Canim benim kucucuk yasta omuzlarina aldigi yukun farkinda degil simdi.Ya yillar sonra?
    Basiniz sagolsun.
    Malesef Turkiyemizin aci gercegi bu hastaneler ve doktorlar...Vicdanlariyla basbasa kaldiklari zamani cok merak ediyorum.
    Ben ve oglusum da hamileligimde olumden donduk diyebilirim.O nedenle zerre kadar guvenim yok.
    Bir kac insanin hatasi neden kurtulabilecek canlari alsin ki?
    Allah o guzel insanin ailesine sabirlar versin.Mekani cennet olsun..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil