30 Temmuz 2010 Cuma

Mutlu Olmak

Mutluluğun kişinin beklentilerine bağlı olduğuna inanırım ben.Yani çok şey beklemesse karşındakinden yada istediğin şeyden hayal kırıklığı yaşayıp üzülmessinde.Hep en kötüye hazırlarım kendimi ama en iyisi olucak diyede içimden geçiririm.Enerjiye inanırım çünkü.Olmaz diye başlanan bişey zaten olmazdır.Olacak diye başlanan bişey de olmayabilir.Hayat bu hep bizden öndedir çünkü.Kural böyle.Fazlada sorgulamamak lazım.

Mesela mutluluğumuzu neye bağlıyoruz bunu düşünelim.Ben üniversiteye öyle bi bağlamışım ki o olmassa öleceğim sanki.Ama kendime geldim.Mutluyum.Bakın yaşıyorum hala ya.Var mı bundan ötesi ? yok.

Şimdi asıl sorun çevrenizdeki insanların %99'nun böyle düşünmeyip sürekli sizi sorgulayıp sizi yargıladığıdır.Onlara tamam tamam deyip geçin.Mutluyum deyin.Gerçekleri görün mesela.Ailem/arkadaşlarım/sağlığım/işim/eşim/dostum var diyebilin.Hani bu hayatta biraz umursamaz olmak gerektiğini savunuyorum.Gelene gidene eyvallah demek gerektiğini düşünüyorum.Ben bunu çoğu konuda yapıyorum ,uğraşıyorum en azından.Boğun eğip kabulleninde demiyorum ama kendimizi yıpratmanın bi alemi yok.

Ama şu okul beni yordu kabul ediyorum.Sağlığımdan olmak üzereydim.Bi insan kendine zarar verebilcek kadar kendini sıkmamalı,üzmemeli.Ben bunu yapmaya çalışıyorum hala.Günden güne,yaştan yaşada daha iyi yapabiliyorum sanki.Çünkü ne zaman kendimi sıksam sağlığımdan gidiyor,hastanelerde sürünüyorum.

Değer mi bu kadar sıkmaya ? değmez.

Şükür ki hala yaşıyoruz,ve bizi seven büssürü büsssürü insanlar var.Boşuna demiyorum yaşamım sonsuz olsun kayıplarım olmadan ama diye.Yaşamak kadar güzel başka birşey olduğunada inanmıyorum..

Küçük beklentiler içine girelim ama hayallerimiz büyük olsun diyorum ben! sırf bugünü düşünerekte yaşayamayız tabiki ama bi denge yakalayabiliriz sanırım :)

Mutlu haftasonları dilerimmm :)

3 yorum:

  1. En kötü yeşantı bile kötü olarak bildiğimiz kaderin tandı tarafından hakkımızda hayırlı diye yazıldığı bir yazgıdır diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. mutlu olmak isteyenler için gelsin:D

    http://prometheus-josefk.blogspot.com/2010/07/gunesin-battg-yerdeyim.html

    YanıtlaSil