29 Temmuz 2010 Perşembe

"Yankısı olduğum hisleri"

Yavaş yürüyor.Sanki biyerlere erken gitmemek için.Geç kalmamak için zamanında önce çıkmış yola.Yanlış mı yapmış ? Kimene.. Kim bilebilirdiki yoldaki engelleri ? Tökezlemiyor değil bazen gittiği yolda.Ama hiç umudunu kaybetmiyor.O kaybediyor sanıyor ama ben görüyorum,sahte değil..Hala gerçek umutlar bunlar.Kaçmıyor.Gidecek bir yeri olmadığından.Olsa gidermiydi.Bilmiyor ki.Kendi olmayı seçermiydi ? Bak onunda cevabı yok. Kafasında yanıtı olmayan soruları ve ona kene gibi yapışan soru işaretleri var.Bir de isyan eden şeffaf ünlemleri.Sadece içinde.Etrafına dağıtmıyor.Dağıttıkça kendide parçalanacak diye.Parçaları karanlıklara karışacak diye.Kendide zifiri karanlıkta değil mi zaten ? Ne farkeder ? O kadar kapatmış ki kendini,o kadar harcamış ki.. Kocaman gülüşlerini göremiyor.O içten gülüşlerini bile kendinden saymıyor.Heeey ! senin onlar.. Herşeye rağmen. İnan. Gözyaşlarını kupkuru rüzgara savuruyor.Soğuk,kokusuz rüzgara;alıp götürsün diye.İçine yeterince akıtmış çünkü.Derin dipsiz kuyu bile dolmuş ya.. Daha ne yapacak. Yeni yerler bulmalı,yeni karanlık yerler.. Yüreğinin aydınlığından daha karanlık ücra kelimeler.. Harfleri doldurmalı.. Başka türlü olmuyor olmuyor.

4 yorum:

  1. Bir mumu var karanlık olduğunda yakmak için saklıyor. Bir yandan da eriyip gitmesinden korkuyor. Yavaş yürüyor evet her yere erkenden varıyor geç kalmamak için hayata. Hep geç kalmış belki hep erken ama fark etmiyor onun için. Ne gidecek ne de kalacak bir yeri var. Evi varssa bir yerlerde nasıl gideceğini bilmiyor. Evi olsa mesela dolaplara soru işaretlerini asabileceğini umuyor. Bir ağaç olsa mesela kökleri toprağı sıkıca sarardı. Kökleri olmadığı için kelimelere tutunutdu mesela. Yeni karanlık yerler bulmalı evet, yeni sessizliklerde arınmalı hayata dair her şeyden.

    Kendimi gördüm satırlarımda ve aklımdan geçenleri paylaşmak istedim. Teşekkür ederim her şey için...

    YanıtlaSil
  2. nasıl hissettğini yaşamadan bilemem,ama kıyısından köşesinden geçiyorum sanırım ..

    YanıtlaSil
  3. sendeki yankımın büyüklüğünü bilmiyorum evet ama okuduğum her cümlede ben vardım sanki. bence biliyorsun nasıl olduğunu. yaşamadın ama biliyorsun. elbet fazlası vardır ama biliyorsun nasıl olabileceğini...

    YanıtlaSil
  4. demek ki biliyorumm.. .)

    YanıtlaSil